HanKala - TekijäEtusivu

Vaaput

Tekijä

Yhteystiedot

Värikartta


Tekijä itse
 


Olen syntynyt ja elänyt koko ikäni Himangalla meren äärellä. Meri ja Himangan läpi virtaava Lestijoki ovat tulleet tutuiksi kalastuksen kaikkien muotojen myötä, aina perhokalastuksesta nahkiaisten pyyntiin. Vaappuja olen tehnyt pikkupojasta asti, mutta välillä perhokalastus oli niin aktiivista, että sidoin itse perhot materiaaleista, joita haalin jopa amerikasta asti.

Vuosituhannen vaihteessa alkoi Himangalla kansalaisopistossa veneenteko-kurssit. Sinä talvena oli avioliittokin vaakalaudalla, kun viitenä iltana ja viikonloput päälle rakentelin vanhan veneentekijä Otto Borénin venemallilla itselleni puuveneen. Vene osoittautui vallan mainioksi veneeksi vetouisteluun. Kun huomasin, ettei kalapakissani ole tarpeeksi värivaihtoehtoja, eikä kaupasta löytynyt mieleisiä vaappuja, aloin tekemään niitä itse.

Ensimmäiset vaaput tein vuolemalla palsasta, mutta sitä kun teki iltojen ratoksi koko talven, syntyi mielikuva sorvista, jonka voisi itse rakentaa. Seuraavana talvena sorvailinkin jo uusia vaappuja omalla sorvilla. Kun vaappuja alkoi olla pakissa liikaakin aloin myydä niitä eteenpäin.
Eka vaappu  jostain vuodelta 1985

Mallin Hankala65 kuva kehityksestä, ylin nykyinen tuotannossa oleva malli.

 

Parit kuvat verstaalta. :)

     

Maalauskaappi mallia "retro".                         Keskeneräisiä vaappuja.

 

Hankala vaappu 4.5cm

Hankala vaappu 3.5cm

Hankala vaappu 11cm